SİSTEM TIP’TAN MEİGDER ZİYARETİ

İlk Yayın: 23 Ağustos 2024 – Güncelleme: 23 Ağustos 2024 17:09

Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Dr. Emre Ali Kodan, Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti’ni (MEİGDER) ziyaret etti. Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte Mersin’de sağlık turizminin de önünün açılabileceğini belirten Kodan, bu aşamada kent adına basının gücüne ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

Mersin İnternet Gazetecileri Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı A. Vahap Şehitoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri’ni ziyaret eden Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı Dr. Emre Ali Kodan’a Anlaşmalı Kurumlar ve Pazarlama Yetkilisi Tufan Yavuz ile Anlaşmalı Kurumlar Pazarlama Personeli Murat Satık da eşlik etti.

“Bu Şifre Çözüldüğünde, Olay Çözülmüş Oluyor”

MEİGDER Başkanı A. Vahap Şehitoğlu, dijital dönüşümle birlikte gazeteciliğin yeni bir yol çizerek internet ortamına geçiş yaptığını belirtirken; MEİGDER’in kuruluş amacını, faaliyetlerini, internet gazetecilerinin yaşadıkları sıkıntıları ve etki alanlarını da anlattı.
Dr. Emre Ali Kodan’ın kısa süre önce Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi Genel Müdürü ve İcra Kurulu Başkanı olarak göreve başlaması nedeniyle gerçekleştirilen tanışma ziyaretinde, sağlık turizmi de gündeme geldi. 2016 yılında sağlık turizmini canlandırmak için Çukurova Bölgesi’nde girişimlerde bulunduklarını belirten Kodan, dönemin kent bürokratları ve idarecilerinin yaklaşımları nedeniyle girişimlerinin karşılıksız kaldığına değindi. Bu anlamda vizyon ve dayanışmanın önemli olduğunu vurgulayan Kodan, “Bir şehirde üç önemli aktör vardır. Valilik, Ticaret Odası ve Kalkınma Ajansı. Bu üçü arkasına sermayeyi de alırsa kalkınır. Ama bunu bir vizyonla ve gayretle koordine edecek kişiler lazım. Bu şifre çözüldüğünde, olay da çözülmüş oluyor” dedi.

“Ciddi Bir Yatırım, Bilgi ve Tecrübe Gerekiyor”

Eskiden Mersin özelinde bir sağlık turizminin hayata geçirilmesinin ‘çok zor’ olduğunu belirten Kodan, Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın açılmasıyla birlikte durumun şu an için sadece ‘zor’ derecesine düştüğüne dikkat çekerek; “Bunu yüklenecek olan insanlar da çok önemli. Burada sırf sağlık turizmi hizmeti vermekle olmuyor. İstanbul bile bu konuda 10 yıl bocaladı. Çünkü işi farklı yapmanız gerekiyor. Yurtdışındaki kültürlerin hangi manalara geldiğini bilmek gerekiyor örneğin. Kolay bir süreç değil. Ciddi bir yatırım, bilgi ve tecrübe gerekiyor” diye konuştu.
Mersin’de sağlık turizminin gelişmesi noktasında basının önemli bir güç olacağı belirtilirken; Mersin Sistem Cerrahi Tıp Merkezi ile MEİGDER arasında gazetecilerin sağlık hizmetlerinden uygun olanaklarla yararlanabilmeleri amacıyla bir protokol imzalanması konusunda da görüşme gerçekleşti.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu